Miten-opas Koirista Huolehtimiseen

Miten-opas-Koirista-Huolehtimiseen

Monet sanovat, että koiran saaminen on kuin saisi lapsen ja se on totta. Koira ei ole vain lemmikki, jonka annat elää vapaasti ilman huolta. Päinvastoin, myös koirasi tarvitsee perushoitoa, kuten kaikki ihmisetkin elääkseen terveellisesti ja täyttä elämää. Seuraavaksi voit lukea joitakin neuvoja, jotka ovat sinulle erittäin hyödyllisiä.

Ravinto

 

Oikea ravinto ja tasapainoinen ruokavalio ovat koirille välttämätöntä. Ota yhteyttä eläinlääkäriisi sopivimman tuotemerkin tai ruokatyypin valitsemiseksi koirallesi. Markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, eikä niillä kaikilla ole samoja ominaisuuksia. jotkut ruoat ovat erityisiä koiran iästä riippuen, Nämä ovat tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon.

Vesi on yhtä tärkeää. Pidä aina kulho puhdasta juoksevaa vettä täynnä, jotta koira voi juoda sitä milloin tahansa.

Riittävästi Tilaa

Koirat tarvitsevat tilan, joka on sopiva ja vain heille. Etsi talostasi nurkkaus ja aseta peti siihen. Varmista, että peti on mukava ja oikean kokoinen. Osta joitakin leluja, joiden avulla koira voi viihdyttää itseään. Jos asut kylmässä paikassa, osta viltti, jonka kanssa koirasi voi käpertyä.

Miten opas Koirista Huolehtimiseen 1 - Miten-opas Koirista Huolehtimiseen

Lääketieteellinen Hoito

Eläinlääkärin hankkiminen on välttämätöntä. Sellainen, joka voi aina tarkistaa koirasi ja jolla on sen sairaushistoria. Näin voit pitää silmällä koirasi tarvitsemia rokotteita. Tämän kanssa yhdessä tulee turkin hoito.

Sinun täytyy viedä koirasi trimmaajalle vähintään joka kolmas kuukausi saamaan turkin leikkauksen, ammattimaisen kylvyn ja tarvittaessa kynsien leikkauksen. Älä unohda, että voit pestä koirasi myös kotona, mutta sinun on käytettävä saippuoita ja shampoita, jotka sopivat sen turkin tyypille.

Liikunta ja Harjoittelu

Muista, että koirasi on eläin, jonka on oltava liikkeellä. Jos et asu talossa, jossa on iso piha, sinun on vietävä koirasi pitkille kävelylenkeille. Sinun tulisi käyttää sitä ulkona vähintään kerran päivässä tekemään tarpeensa ja liikkumaan.

Voit myös palkata koiranulkoiluttajan, jos sinulla ei ole aikaa, jotta koirasi voi tehdä pitkiä kävelyretkiä seurustellessaan muiden koirien kanssa.

Kouluta koirasi oppimaan istumaan ja noudattamaan käskyjäsi. Jos se on mielestäsi liian vaikeaa, voit palkata koirankouluttajan opettamaan tottelevaisuutta ja joitakin temppuja. Tällä tavoin yhdessä asuminen kotona on miellyttävämpää kaikille.

Koiran rodusta riippuen se tarvitsee erityistä hoitoa. Jotkut rodut ovat aktiivisempia kuin toiset, kun taas toiset tarvitsevat pitkiä fyysisiä aktiviteetteja. Joillakin on erittäin herkkä turkki, joka vaatii päivittäistä harjausta, ja toisilla on herkät vatsat.

Koirat ovat hämmästyttäviä lemmikkejä. Ne ovat uskollisia ja ovat aina parasta seuraa sinulle. Ne eivät koskaan hylkää sinua. Älä hanki koiraa vain koiran vuoksi. Ne tarvitsevat myös rakkautta ja ymmärrystä. Yritä olla jättämättä koiraa yksin kovin pitkäksi aikaa, koska se saattaa satuttaa heitä ja voi aiheuttaa niille ahdistusta. Koirat ovat myös sosiaalisia olentoja aivan kuten sinäkin.