Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset

Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset - Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset

Koirilla on herkät vatsat. Niille tulisi antaa asianmukaista ja terveellistä ruokaa hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Markkinoilla on saatavilla monia vaihtoehtoja. Koiranruoan kasvavista markkinoista huolimatta monet ihmiset haluavat ruokkia koiriaan raakaruoalla.

Alta voit lukea vähän koiran raakaruoan eduista ja haitoista, joita et todennäköisesti tiennyt olevan.

Raakaruokaa Koirille

Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset 1 - Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset

Jotkut ihmiset ajattelevat, että koirien ruokinta luonnollisella raa’alla, säilöntäaineettomalla ruoalla, on niille normaalia. Raakaluut, liha ja muut orgaaniset yhdisteet ovat osa raakaruokaa. Markkinoilla on saatavilla useita erilaisia raaka-aineita, kuten saalisruokaa, kuivanappuloita ja BARFia.

BARF, (Bones and Raw Food) on eläinlääkäreiden ehdottama ruoka ja hyvin yleinen koiranomistajien keskuudessa. Kun tämä ruoka meni pois muodista, tuli tilalle saalisruokamalli, jossa oli vähemmän vihanneksia ja hedelmiä verrattuna muihin malleihin.

Sitten kuivanappulat esiteltiin markkinoilla koirien raakaruoka vaihtoehtona.

On olemassa ajatus, että valmistettu raakaruoka voi sisältää saattaa sisältää säilöntäaineita tai osia, jotka eivät ole hyviä koirille.

Hyvää ja Huonoa

Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset 2 - Koiran Raakaruoan Plussat ja Miinukset

Hyvää

Viimeaikaiset raportit viittaavat siihen, että raakaruoka auttaa tekemään koiran turkista kiiltävämmän ja vahvistaa luita ja lihaksia. Se auttaa tekemään ulosteista pienempiä ja kiinteämpiä ja voi olla hyödyllistä koiran painon hallinnassa. Se auttaa torjumaan syöpää ja joitakin muita sairauksia.

Huonoa

Se sisältää suuria luunpaloja, jotka voivat vahingoittaa koiria. On olemassa tapauksia, joissa raakaruoka on aiheuttanut joillakin koirilla ruoansulatuskanavan tulehduksia ja infektioita.

Monet eläinlääkärit suosittelevat, että tällaista ruokaa ei anneta koirille, joilla on syöpä, koska se voi heikentää immuunijärjestelmää.

On parasta ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ennen koiran ruokintaa raakaruoalla. Jotkut rutiinitestit ja rodusta riippuen voivat selvittää, onko se hyvä lemmikillesi.