Kaikki Mitä Sinun Tarvitsee Tietää Ennen Kuin Tuot Partacollien Elämääsi

Kaikki-Mitä-Sinun-Tarvitsee-Tietää-Ennen-Kuin-Tuot-Partacollien-Elämääsi

Partacolliet ovat kauniita koiria ja uskomattomia kumppaneita. Alta voit lukea jotakin tämän rodun erityispiirteistä.

Fyysiset piirteet

Kaikki Mita Sinun Tarvitsee Tietaa Ennen Kuin Tuot Partacollien Elamaasi 1 - Kaikki Mitä Sinun Tarvitsee Tietää Ennen Kuin Tuot Partacollien Elämääsi

Partacolliet ovat pidempiä kuin korkeita. Ne ovat yleensä erittäin ketteriä ja urheilullisia. Tämä rotu saavuttaa täyden koon ja painon vasta kolmen vuoden iässä.

Niillä on suuret ja melko ilmeikkäät silmät. Niillä on leveä pää ja matala häntä. Korvat roikkuvat ja niissä on pitkä hiusraita. Niillä on parta, joka tummenee kuonolla. Turkki on pitkä ja suora. Se on myös kova ja paksu pehmeällä aluskarvalla. Turkin ei tulisi raahata maata, tämä saattaa haitata vapaata liikkumista.

Partacolliet tunnetaan väriä vaihtavina koirina. Tämä johtuu siitä, että niillä on värinmuutosgeeni. Turkkeja on monen sävyistä ruskeaa, sinistä, mustaa tai harmaata.

Persoonallisuus

Kaikki Mita Sinun Tarvitsee Tietaa Ennen Kuin Tuot Partacollien Elamaasi 2 - Kaikki Mitä Sinun Tarvitsee Tietää Ennen Kuin Tuot Partacollien Elämääsi

Ne ovat nopeita ja vilkkaita. Vaikka ne ovat hyvin älykkäitä ja aktiivisia, voivat ne olla myös hieman itsepäiviä ja yksinäisiä. Ne ovat ystävällisiä muiden koirien joukossa, mutta eivät kovin seurallisia. Ne rakastavat työntekoa ja ovat hyviä kilpailijoita koiraurheilussa. Niiden on saatava tarpeeksi liikuntaa ja huomiota, jotta ne eivät kehitä huonoja tapoja.

Rinnakkaiselo

Kaikki Mita Sinun Tarvitsee Tietaa Ennen Kuin Tuot Partacollien Elamaasi 3 - Kaikki Mitä Sinun Tarvitsee Tietää Ennen Kuin Tuot Partacollien Elämääsi

Tasapainoinen ruokavalio on välttämätön. Se vaatii paljon liikuntaa ylipainon välttämiseksi. Ne ovat melko sitkeitä ja voivat elää jopa 15-vuotiaaksi.

Partacollie on hyvä ihmisten ja työn kanssa. Yleensä niitä käytetään työskentelemään lampaiden parissa niiden ketteryyden ja tottelevaisuuden ansiosta. Ne voivat olla hyvin ujoja, joten sosiaalistaminen varhaisesta iästä lähtien sekä luja käsi ovat välttämättömiä koulutuksen aikana.

Partacollieiden uskotaan polveutuvan Skotlannin puolalaisten alankojen lammaskoirista 1500-luvulla. Nämä koirat risteytettiin paikallisten paimenkoirien kanssa tuottaakseen British Islander paimenkoiria.

Ne ovat yksi vanhimmista paimenkoiraroduista. Ne ovat olleet farmikoiria, työskennelleet Karjan kanssa ja pitäneet tarkasti silmällä karjaa.

Tämä rotu on erittäin älykäs ja hauska. Jos sinulla on tällainen tai olet saamassa tällaisen, varmista, että annat sille kaiken sen tarvitseman huomion, jota se tarvitsee elääkseen täyttä elämää.